A kék és a fehér párban járnak ;)

Ezt egészen pontosan úgy értem, hogy a kék és a fehér Flying V is ugyanott talált gazdára: a fehér az apánál, a kék a lányánál...

Attila korábban megkeresett azzal, hogy készítsek az egyetlen lányának egy kék Flying V-t, és annyira megtetszett a végeredmény, hogy saját magának is megálmodott egyet. Egy hófehéret.

Nem mondom, hogy könnyű volt, mert nem is. Nagyon nehéz fehérre festeni valamit, ha azt szeretnénk, hogy tökéletes legyen a kivitelezés. Különlegessége, hogy csak a top és a fej topja lett fehérre festve, a hangszer többi része fapácot kapott, a csillogást pedig "tükörlakkal" tettem teljessé. Sok munka volt vele, de megérte. Gyönyörű lett, és Attila barátom kitörő örömmel fogadta. Csillogott a szeme, amikor a kezébe vette. Ezért érdemes gitárt készíteni.

A kész gitárok átadásának pillanatában nemcsak a megrendelő, hanem én is nagyon izgatott vagyok. Izgulok, hogy fog-e neki tetszeni, hogy marad-e benne bármilyen hiány, hogy sikerült-e azt létrehozni, amit elképzelt... Egy hangszer jó esetben nem bútordarab vagy berendezési tárgy. Valami olyan csodálatos "segédeszköz", ami segíti a birtokosát megnyugodni, lazítani, elmélyülni, gondolkodni, kikapcsolni, alkotni, önmagának lenni...

Nem is írok mást a gitárról, inkább bemásolom ide azt, amit Attila írt akkor, amikor megkapta a kész gitárról készült fotókat:

"Nagyon markánsak a kontrasztok. A fejen is iszonyú erős, de tiszta. A hangszedők megkavarják a letisztult összképet, a görbe vonalakkal elütnek a klasszikus vonalvezetéstől. Ez elsőre furcsa, de talán ezzel meg is vadítja az egészet. A nyak fehér széle nagyon jó ötlet volt Tőled, tökéletesen elvezeti a testtől a fejig a szemet. K***a jók a 12. bundnál a V alakú pöttyök. Megint – mint mindig – tökéleteset alkottál! Már kézbe kellene kapni! :)"

Faanyag:

test és nyak: mahagóni

fogólap: wenge

Konstrukció: ragasztott nyak, Gotoh fehér bindinggel

Fényezés: nitro finish

Menzúra:  650mm

Alkatrészek:

Gotoh kulcsok

kétirányú nyakpálca

Gotoh bundok, extra hard 18% Ni

abalone dot inlay

Kahler tremoló

Ernie Ball 2222 húrok

Schaller straplock

Alpha potméter

Gotoh aljzat

Gotoh on-on-on kapcsoló

Sublime hangszedők

 


(C) 2015 www.gpdguitars.hu