Márk amikor megkeresett a hangszer elkészítésének tervével, rögtön megtetszett az ötlet. Persze sok részletkérdés nem volt még tisztázva, de mint máskor is, most is igyekeztem valóra váltani az általa megálmodott hangszert. Kompromisszumok születtek először a faanyag tekintetében. Olyan anyagokat kellett választani, amihez jól illik a natúr, olajos felületkezelés, mivel ez volt az alapvető szempont az elején. Nem akart csillogó-villogó agyonlakkozott gitárt, így megegyeztünk az általam ajánlott faanyagokban. Én is ezt favorizálom, egyből nagy lendülettel vágtam bele a projektbe.

A hardverek tekintetében itt megint a tökéletesség volt a fő szempont, mivel egy egyedi hangszert nem akarunk cserélgetni havonta. Profi Gotoh kulcsokat, görgős húrlábat, Sublime hangszedőt és csontnyerget kapott a hangszer. Faanyagok tekintetében a mahagóni test+nyak volt a kérése, amire én javasoltam egy szép erezetű kőris topot. A fogólapnál az ébenre esett a választás.

Mivel egy igazi metálarcról van szó ,tudtam, hogy mit szeretne a hangszerrel: semmi sallang, egyszerűen csak játszani akar. Azt mesélte, hogy sok gitár megfordult már a kezei között, de valami mindig hiányzott belőlük. Ebben a gitárban igazán benne van az anyag, nem bíztunk semmi a véletlenre. Ilyen anyagokból és hardverekből álló "szerszámnak"egyszerűen jól kell megszólalni. Ahogy múltak a hetek, készült, formálódott, úgy lett egyre izgalmasabb a dolog. Igen nehéz így a távolból elképzelni, hogy mit is akar az ember, főleg úgy ,hogy csak levélben értekeztünk. De ez erről szól, így izgalmas a munka.

Ahogy ígértem, készen is lettem vele amire Márk hazautazott egy rövid időre magyar honba. Nagyon izgatott lett, mikor végre kezébe vehette a hangszert. Első látásra szerelem lett belőle. :) Alig bírta letenni a kezéből, teljes volt az öröm. Én persze még boldogabb voltam, hogy egy embernek, ha egy kicsit is, de valóra válthattam az egyik nagy álmát! Ahogy ő mondta: "egy darab fából". :) Tudom, hogy jó kezekbe kerül egy újabb hangszerem, ezért érdemes dolgozni...

Faanyagok:

test: mahagóni, kőris top

nyak: mahagóni

fogólap: ében

Konstrukció: ragasztott nyak, testen átmenő húrozás, olajos felületkezelés

Menzúra: 650mm

Gotoh satus kulcsok

Gotoh bundok

gőrgős húrláb

csont felsőnyereg

Alpha potméter

Gotoh aljzat + lemez

kétirányú nyakpálca

Sublime hangszedő

GPD handmade formatok

 


(C) 2015 www.gpdguitars.hu